Osnovnošolsko ultimate prvenstvo

V petek, 4. 12. 2015, se je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja odvijalo Osnovnošolsko Ultimate prvenstvo, kjer se je šest osnovnih šol (OŠ Rače, OŠ Kamnica, OŠ Bratov Polančič, OŠ Črešnjevec, OŠ Borcev za severno mejo, OŠ Duplek) pomerilo med seboj v igri Ultimate frizbija.

Osnovnošolci prej igre še niso spoznali, marsikdo tudi frizbija še ni držal v rokah. Kljub temu so se odrezali odlično ter presenetili s pozitivnim vzdušjem in “fair playem“. Ne glede na starost, velikost ali predznanje so vsi igralci dali vse od sebe in zraven tega uživali. Intenziteta igre je bila, glede na to, da je veliko učencevUltimate igrala prvič, nepričakovano visoka. Presenetila nas je predvsem njihova želja po učenju in dojemanje njim novih pravil.

Ena od učenk je povedala: »Sem smo prišli brez velikih pričakovanj. Prišli smo pridobiti čim več znanja in se pri tem zabavati

Učence zadnje triade osnovnih šol je šport navdušil. Večina je omenila, da bi se z veseljem še bolj ukvarjali z njim, morda kdaj v prihodnosti tudi trenirali. Najbolj jim je bil všeč “fair play”, težave pa jim je povzročalo predvsem lovljenje diskov.

Na koncu tekme je Spirit Of The Game zmagala ekipa iz OŠ Borcev za severno mejo 1, prva tri mesta pa naslednji:

  1. OŠ Rače
  2. OŠ Kamnica
  3. OŠ Duplek

Vsekakor je prvi takšen osnovnošolski turnir požel veliko pohval s strani učencev in njihovih mentorjev, saj spodbuja kolektivno reševanje problemov, zahteva mirno glavo in veliko komunikacije med samo igro.

»Prav tako kot učenci sem bila nad turnirjem tudi sama navdušena. Sem mnenja, da Ultimate frizbi po osnovnih šolah čaka svetla prihodnost in imam za naslednji morebitni turnir visoka pričakovanja.« Lara Miklič, ŠD Maribor Ultimate.

NOVO PRVENSTVO BO ORGANIZIRANO V ČASU POMLADI – POLETJA 2016! 

Več info na matic@mariborultimate.si.

ALBUM

osvecer