PETI TEKMOVALNI DAN – ČETRTEK, 10. 8. 2017

V četrtek so se zgodaj zbujali fantje. Zbudili so se v oblačno in hladnejše jutro, ki je v primerjavi s prejšnjimi dnevi prineslo slabše vreme. Ob 9:30 uri jih je čakala pomembna tekma proti Veliki Britaniji, punce pa ob 11:30 proti Slovaški.

Velika Britanija je v ultimate svetu znana kot izkušena in kakovostna država, katerih mladinci so na vseh prvenstvih uvrščeni med najboljše ekipe. Letos so na evropskem prvenstvu posegli po malce nižjih mestih kot običajno in se v boju za mesta srečali s Slovenci. Naši fantje se niso ustrašili njihovega slovesa in so tekmo začeli borbeno in odločno, ter prvih nekaj točk igrali vzporedno z Britanci. Nato so malenkosti prevesile v prid nasprotnikov, ki so povedli in na koncu slavili z rezultatom 15:7. Poraz je našim fantom ob 14:30 za nasprotnike prinesel Avstrijce.

Punce so se pomerile s Slovaško, ki so jo v tem tekmovanju že spoznale in enkrat premagale. Kljub temu jih niso podcenjevale in so se v tekmo podale na vso moč. Slovakinje so se srčno borile, a naše punce niso popustile vodstva in so slavile s 15:8. Tudi njih je čakala še ena tekma, in sicer so tudi one zaigrale proti Avstrijkam.

Po kosilu je bila na sporedu fantovska borba z Avstrijo. Ob liniji je bilo bučno, saj so navijala tako Avstrijska, kot tudi naša dekleta. Fantje so povedli in presenetili nasprotnike, ki so dobili naše prejšnje srečanje na prvenstvu. Kljub temu se niso predali in so v drugem polčasu izenačili, za nekaj časa pa celo povedli. Naši fantje se niso pustili zmesti in so zmagali z rezultatom 15:13.

Na istem igrišču sta se čez nekaj minut pomerili ženski U20 ekipi obeh držav. Tokrat so ob liniji stali fantje. Obe ekipi sta začeli intenzivno in napadalno, kar se je kmalu poznalo na rezultatu. Punce so igrale zelo izenačeno tekmo, a so bile večino časa v vodstvu. Proti koncu tekme so punce vodile za 2 točki, a so Avstrijke izenačile na 11:11. Odločal je zadnji napad, ki so ga imele naše punce. Izkoristile so prednost in zmagale, ter tako končale prvenstvo na 9. mestu!

Fante jutri zjutraj ob 9. uri čaka še zadnja tekma, in sicer se bodo za 13. mesto borili proti domačinom iz Nizozemske. Za punce se je tekmovalni del zaključil, domov bodo odnesle 9. mesto med 15 ekipami.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja