Vtisi iz prvega pripravljalnega turnirja (Graz, AUT)

Jaša Dimič
 
Mislim, da je bil to eden izmed najboljših turnirjev, na katerih sem do sedaj sodeloval, saj sem igral skupaj s svojimi vrstniki, s katerimi smo se presenetljivo dobro, in v nasprotju s pričakovanji, ujeli. Zelo hitro smo se povezali in postali ‘ekipa’ in glede na to, da je to bil šele naš prvi turnir, komaj čakam na naslednjega, da se še bolje spoznamo in povežemo med seboj, saj mislim, da je to ključnega pomena za spirit ekipe, prav tako pa tudi za samo komunikacijo na igrišču. Tudi rezultati so bili odlični, kar pa se mi zdi najpomembneje, pa je to, da smo uspešno konkurirali vsem ekipam, s katerimi smo se soočili, in smo z veliko borbenostjo nadoknadili naše tehnične in taktične pomanjkljivosti (ki pa jih bomo do svetovnega prvenstva odpravili) . 🙂
12031363_224448921239925_8592032061240148620_o
Nina Repnik
 

V petek zvečer smo se zbrali na železniški postaji ter se odpravili v Graz. To je bil naš prvi turnir, katerega smo se udeležili kot reprezentanca. Na avtobusu smo peli, se igrali igre in pot je hitro minila. Ko smo prispeli, smo odložili stvari si odšli podajati frizbi, se igrati igre in tako je minil naš večer.

Drugi dan so sledile tekme. Sprva me je bilo strah in bila sem živčna, vendar smo se z ekipo hitro povezali in se med seboj spodbujali. Kadar nismo imeli tekem, pa smo spodbujali ostale ekipe in tudi druge ekipe nas. Dan je hitro minil in bili smo utrujeni. Eno igro so zaigrali tudi trenerji ter reprezentanci.

Po večerji je sledil še zabaven del. Igrali smo se različne družabne igre in se spoznavali ter zapeli nekaj pesmi. Tako smo končali dan veselo in živahno.

Vse je minilo tako hitro, zadnji dan smo odigrali še nekaj tekem in počasi spakirali ter se vrnili domov. Zaradi napornega vikenda po poti nazaj nismo bili tako živahni. Tako smo prispeli nazaj v Maribor, se poslovili in odpravili domov.

Čeprav se nismo poznali, smo se v enem vikendu zelo povezali in se med seboj spodbujali ter verjeli drug v drugega. Veliko smo se tudi naučili. Mislim, da se bomo v naslednjih turnirjih še bolje spoznali, bolj povezali in vedno boljše igrali, zato komaj čakam na svetovno prvenstvo!

Žiga Orešič

Približno mesec dni po izboru ekip za reprezentanco U20 se je novo mlado moštvo Slovenije odpravilo na prvi pripravljalni turnir za WJUC 2016 na Poljskem. Drugi vikend v marcu je ekipa Catchup iz Graza gostila frizbi turnir za Juniorse. Udeležba z naše strani je bila kar obsežna, saj smo tja pripotovali s štrimi enakovrednimi moštvmi po približno 8 igralcev. Prihod v Weiz je bil v petek zvečer, saj smo v soboto zjutraj ob 8.30 že začeli s tekmami. Jutranje tekme so nas dodobra prebudile, saj smo se morali “dati” v igro že od prve minute. Kjub neuigranosti so se igralci kar dobro ujeli, harmonija se je začutila kar hitro. Vse ekipe so igrale proti različno kakovostnim ekipam, zato so bili tudi izidi temu primeri. Od zmag do porazov in remijev smo se prebijali skozi sobotni del tekmovanja. Sledila je All Star tekma med U20 Avstrijo in U20 Slovenijo. Želje nam ni manjkalo, ampak tehnična podkovanost in izkušnje so naredile končno razliko v prid gostiteljev. Prijateljske vezi so se začele ustvarjati med obema reprezemtancame in upam, da se do Poljske še utrdijo. Izmučenih nog na koncu dneva smo “odpešačili” do bližnjega študenskega doma, kjer nas je čakala zaslužena večerja.

Nedelja se je pričela malce bolj utrujeno kot sobota, ampak vseeno enako zgodaj. Čas je bil za četrtfinala in kasneje boj za mesta. Utrujenost je naraščala, ampak borba je ostajala na enakem nivoju kot takrat, ko smo prvič stopili na parket. Skozi peklenski četrtfinale se je uspelo prebit zgolj eni ekipi, a tudi ostali niso zaostajali. S končnimi razvrstitvami smo dobili odgovor na to, kako visoko lahko sežemo na evropskem ultimate nivoju. Najbolj smo zadovoljni z osvojeno Spirit of the game nagrado, ki jo je za ta turnir osvojila ekipa Slovenia Mixed 3. Sledila je pot domov in seveda brez skupinske slike ni šlo. Igralci smo se vrnili v svoje klube in že nestrpno pričalujemo, da se z ekipo ponovno združimo na turnirju konec meseca aprila v Slovenski Bistrici.

Nejka Strgar

Igralci U20 reprezentance smo se prvič skupaj udeležili turnirja, ki je potekal v Weizu. Ta je bil namenjen izključno mladim. V Avstrijo smo se odpravili v petek, 11. 3. 2016, v večernih urah. Že na avtobusu smo ustvarili ekipni duh, ki je bil prisoten tudi v nadaljnjih dneh. Naša komunikativnost in odprtost je pripomogla k temu, da smo se hitro spoznali in se navadili drug na drugega.

Petkov večer je hitro minil, v soboto pa smo se morali kmalu pripraviti na našo prvo tekmo. Igralci smo bili razdeljeni v štiri ekipe, zato navijačev ni nikoli primanjkovalo. Tako v soboto kot tudi v nedeljo smo se dobro odrezali in pokazali vso naše znanje. Najpomembneje pa je, da smo od tega turnirja tudi veliko odnesli. Prejeli smo nove informacije in predvsem izkušnje.

Veselimo se prihajajočih turnirjev in druženj, na katerih se bomo še bolj povezali. Za napredek ekipe je namreč pomembno tako znanje o igri kot tudi spirit med igralci.

12829496_224444251240392_6546440647253640433_o

Pika Kuselj

V petek, 11. 3 .2016, se je slovenska Ultimate reprezentanca z avtobusom odpravila na turnir v Avstrijo. Že na avtobusu smo se z soigralci dobro spoznali, kar je bilo pomembno tudi za samo igro na turnirju.

Na turnir je bilo prijavljenih petnajst ekip, od tega kar štiri slovenske, saj so reprezentanco razdelili na štiri mešane ekipe. Drug drugega smo med tekmami spodbujali, podpirali in med seboj ustvarjali povezanost.

Ta turnir je bil za nas predvsem priprava in uigravanje s soigralci, seveda pa smo se tudi učili in pridobivali izkušnje od nasprotnikov.

Tako smo ob koncu turnirja zasedli 4. mesto, 5. mesto, 8. mesto in 10. mesto. Ponosni pa smo tudi, da je deseto uvrščena ekipa osvojila spirit of the game tega turnirja.

 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja