ZADNJI TEKMOVALNI DAN, FINALE IN PODELITEV – PETEK, 11. 8. 2017

V petek smo se zbujali v zadnje jutro Evropskega mladinskega prvenstva v ultimate frizbiju. Punce so s tekmovalnim delom že končale in se na koncu uvrstile na 9. mesto, fante pa je čakala še tekma za 13. mesto proti Nizozemski.

Ob 9. uri je disk poletel v zrak in začela se je zadnja tekma naših mladincev. Njihovi nasprotniki so bili domačini, zato se je ob igrišču zbralo večje število navijačev. Zgodnja ura in utrujenost po celotedenskem tekmovanju je pustila pečat na igri naših fantov. Kljub temu so se borili po svojih najboljših močeh in igrali izenačeno vse do konca tekme. Nizozemci so na koncu pokazali večjo osredotočenost in slavili s 15:13. Tako se v Slovenijo vračamo z osvojenim 14. mestom v diviziji U20 moški.

Po zadnji tekmi nas je čakal le še ogled finalnih tekem in podelitev nagrad najboljšim ekipam. Na igrišču št. 1 smo si lahko ogledali finale v moški diviziji U17 med Francijo in Nemčijo, kjer je po napeti tekmi slavila Francij, finale v moški U20 diviziji med Irsko in Italijo, kjer so premoč pokazali Italijani, pri ženskah U20 pa finale med domačo ekipo Nizozemske in Rusije. Na veselje navijačev so slavile Nizozemke.

Sledila je podelitev medalj najboljšim ekipam. Med podelitvijo nas je razveselila novica, da so fantje  osvojili nagrado za najboljši športni duh prvenstva (Spirit of The Game) v svoji diviziji! Ta nagrada dokazuje, da so fantje skozi ves teden delovali kot prava ekipa, igrali po pravilih fair playa in s spoštovanjem do nasprotnika.

Pozno popoldne smo spakirali svoje stvari in se z avtobusom odpravili proti Sloveniji. V Slovenijo smo prispeli v soboto, okrog 11. ure zjutraj, se s težkim srcem poslovili drug od drugega in se odpravili vsak proti svoji domači postelji.

Igralci bodo potrebovali še nekaj časa, da zberejo misli in čustva po prvenstvu. Zagotovo jih bodo nanj vezali čudoviti spomini, ne le na tekmovalni del in na ekipo, temveč tudi na nova prijateljstva in frizbijaše iz cele Evrope. Ne le igralci, temveč tudi trenerji si zaslužijo počitek, da zberejo moči pred naslednjimi izzivi v slovenskem mladinskem ultimatu.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja